Ukraina näljahädale
holodomor
ile pühendatud näitusel „Ukraina Holokaust“ stendil rippus Gagarini rajooninõukogu liikme ja Vene Blokki kuuluva Vladimir Tjunini sõnul kuus ülesvõtet olid võltsingud.

Tjunin ütles infoagentuurile Novõi Region, et neli näituse fotot olid tehtud Ameerika Ühendriikides 1930ndatel aastatel majanduslanguse ajal ning kaks ülesvõtet pärinesid 1920ndatel Volgamaal toimunud näljahäda ajast.

Muu hulgas oli stendile holodomori-aegse ülesvõtte pähe riputatud Dorothea Lange’ poolt Oklahomas 1936. aastal tehtud foto. Veel üks näitusel esitatud foto oli tehtud aga 1935. aastal Arkansases.

Ekspositsiooni oli korraldanud Ukraina Julgeolekuamet (SBU). Tjunini sõnul ripuvad taolised väljapanekud ka teistes Ukraina piirkondades. Ajaloolise Mälu fond lisab omalt poolt, et SBU on ka varem eksponeerinud holodomori näitustel võltsinguid.

Kiievis on nimetanud aastatel 1932-1933 toimunud näljahäda holodomori Nõukogude Liidu ukrainlaste vastu teadlikult suunatud genotsiidiks. Moskvas, aga öeldakse, et tollal surid nälga ka paljude teiste rahvuste esindajad.