„Ukrainas astutud sammude taustal, mille eesmärk on Genfi kokkulepete kohusetundlik ja täielik elluviimine, on täielikus ebakõlas Venemaa välisministri Sergei Lavrovi 23. aprillil intervjuus Vene telekanalile Russia Today tehtud ähvardused Vene relvajõudude kasutamise kohta vastuseks Ukraina seaduslikule tegevusele võitluses terroristlike ja separatistlike ilmingutega,“ teatas Ukraina välisministeerium UNIAN-i vahendusel.

Lavrovi ülalmainitud avaldusi hinnatakse Ukraina välisministeeriumis kui Vene poole valmisolekut panna toime agressioon Ukraina vastu ning jätkata sellel eesmärgil Vene vägede koondamist Ukraina riigipiiri lähedusse.

„Väite kasutamine Ukraina Venemaa- ja venemaalastevastase võimaliku rünnaku kohta, rünnaku kohta Venemaa kodanike vastu mainitud intervjuus näeb välja karjuvalt alusetu nende jõupingutuste taustal, mida teeb Ukraina konflikti deeskaleerimiseks ja selle lahendamiseks rahumeelsel teel,“ teatas Ukraina välisministeerium.

Ukraina välisministeerium rõhutas, et käimas olev terrorismivastane operatsioon vastab täielikult Ukraina kehtivatele seadustele ja Ukraina võetud rahvusvahelistele kohustustele ning on suunatud Ukraina idaregioonide elanike kaitseks terroristliku ja muu ebaseadusliku tegevuse eest ja vägivalla takistamiseks.

„Ukraina välisministeerium kutsub Vene Föderatsiooni järgima kõrvalekaldumatult rahvusvahelise õiguse norme, täpsemalt austama Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust rahvusvaheliselt tunnustatud piirides,“ öeldakse avalduses.