Märkides, et rahvusvaheline õigus nõuab riikidelt terroriaktide kasutamisest hoidumist ja nende ärahoidmist, ütles Ukraina saadik, et juba üle kahe aasta kannatab tema maa oma naabri, Vene Föderatsiooni agressiooni all, vahendab ÜRO uudistekeskus.

Venemaa on ajutiselt okupeerinud ja annekteerinud Ukraina territooriumid – Krimmi Autonoomse Vabariigi ja Sevastopoli linna – ning jätkab vaenulikku õõnestustegevust Donbassis,“ ütles Jeltšenko.

Jeltšenko sõnul kasutab Venemaa hübriidsõja tehnoloogiate laialdast spektrit, sealhulgas terrorismi finantseerimist niinimetatud „vene maailma“ ideoloogia levitamiseks.

„See neoimperialistlik ideoloogia ei takista, vaid õhutab rahvusvahelise õiguse ja inimõiguste rikkumisi ning tõsiste kuritegude, sealhulgas terroriaktide toimepanemist,“ ütles Jeltšenko.

Jeltšenko sõnul on Ukraina-vastase hübriidagressiooni üks võtmetähtsusega elemente riiklikult kontrollitud massiteabevahendite levitatav propaganda. Jeltšenko lisas, et see hübriidpropaganda, mis põhineb nõukogude ja tsaariaegsel kogemusel ning teistel totalitaarsetel kontseptsioonidel, toimib jätkuvalt edukalt eelkõige ja peamiselt noorte puhul.

Jeltšenko kutsus üles lisaks jõupingutustele võitleva ekstremismi ja terrorismi sotsiaalsete, kultuuriliste, religioossete ja teiste algpõhjuste väljaselgitamiseks pöörama tähelepanu ka sellistele nähtustele nagu riiklik sallimatuse ja vihkamise propaganda ning informatsioonisõjad, mis on tihti osa hübriidsõjategevusest.