„Öö jooksul vastu 5. veebruari tulistas vastane 21 korral Ukraina vägede positsioone. Raketiheitjatest andsid terroristid tuld Debaltseve, Luganske, Tonenke ja Nova Grõgorjivka pihta,“ ütles terrorismivastase operatsiooni kõneisik Anatoli Stelmahh neljapäeval Interfax-Ukraina vahendusel.

Stelmahhi andmetel tulistati Luganski suunal Krõmsket ning kaks korda Stanõtsja Luganskat ja Trjohhizbenkat; Donetski suunal Krasnogorivkat, Tonenket, Vodjanet ja Kamenkat. Mariupoli suunal anti tuld Sartani pihta (suurtükkidest ja miinipildujatest).

„Vastuseks andsid Ukraina allüksused suurtükilööke ja sundisid bandiite tulistamise lõpetama,“ ütles Stelmahh.

Stelmahhi sõnul on vaenlase kõige suurem surve koondunud Debaltseve suunale: öö jooksul püüdsid mässulised kaks korda rünnata Ukraina vägede positsioone Tšornuhhõne ja Miuse lähedal.

„Armee allüksused lõid vaenlase kõik rünnakud edukalt tagasi ning vastase kaotused on ööpäeva jooksul esialgsetel andmetel 190 langenut ja seitse ühikut hävitatud tehnikat,“ lisas Stelmahh.

„Debaltseve ümbruses on olukord jätkuvalt pingeline. Debaltseve suunal jätkub Ukraina positsioonide tulistamine. Samal ajal ei anna Ukraina sõjaväelased ära ühtki meetrit Ukraina maad. Jutud Ukraina sõjaväelaste ümberpiiramisest või taganemisest on valed ega vasta tegelikkusele,“ teatas Stelmahh.