„Kui võtta mässulised Ukraina kodanike hulgast, siis meeleolu on halb. Paljud neist on valmis relvad maha panema,“ ütles Tuka UNIAN-i vahendusel.

Tuka sõnul toimub Ukrainas pärast konflikti lõppu Donbassis raske demilitariseerimis- ning Ukraina relvajõudude sõjaväelaste ja rahulike elanike mõrvades osalenud mässuliste vastutusele võtmise protsess.

Praeguseks on niinimetatud Donetski ja Luganski rahvavabariikide võitlejate hulka Tuka sõnul kohalikke jäänud 30 protsenti, kõik ülejäänud on „neidsealeiole’d“ (vene keeles „ихтамнеты“).

„Ja see on tõsine probleem, sest mul oli selline informatsioon, et põhimõtteliselt on isegi tänasel päeval teoreetiliselt olemas võimalus seal seestpoolt ülestõus tekitada. Aga on suur tõenäosus, et kogu see väljastpoolt tulnud rämps uputab selle ülestõusu verre. Ja on suured kahtlused selle osas, et seal õnnestub omalt poolt seda ülestõusu toetada,“ rääkis Tuka.

Tuka ütles, et kohtus kahe sellise territooriumi esindajatega, kes tahtsid ülestõusu alustada, ja saatis nad vastavatesse struktuuridesse.