Viimastel andmetel avas relvastatud mees tule eeslinnas Brookfieldis asuvas Azana spaas ja selle ümbruses. Pealtnägijad kirjeldasid, kuidas hoonest jooksis välja karjuv naine, keda jälitas relvaga mees. Mees olevat jätnud ühtlasi maha lõhkeseadeldise, mis takistas politseinikel kahekordse hoone täielikku läbiotsimist, vahendab BNS.

"Naine karjus ja nuttis. Ta oli hüsteerias ja palus abi ning kinnitas, et ta ema just tapeti," ütles kaubanduskeskuse raamatupoes viibinud tunnistaja Christopher Pfeiffer.

Televisioon vahendas kaadreid kümnetest kiirabibrigaadidest ja politseiautodest spaast üle tänava asuval ostukeskuse parkimisplatsil.

Korrakaitsjate sõnul korraldas tulistamise 45-aastane mustanahaline Radcliffe Franklin Haughton, kes lasi end pärast veretööd spaas maha. Mees liikus ringi sõiduautoga Mazda.

Rünnaku motiivide osas pole esialgu täit selgust, kuid liiguvad kuuldused, et Haughtonil oli pooleli lahutus naisega, kes töötas Azana spaas ja oli võtnud kohtult mehele lähenemiskeelu. Kohtunik oli ühtlasi määranud, et mees peab loovutama võimudele kõik oma tulirelvad.

Tegemist on sel aastal juba teise tulistamisega Wisconsinis. Milwaukee lähedal tapeti augustis sikhide templis aset leidnud tulistamises kuus inimest.

"Selline mõttetu vägivald jätab meid raske südame ja paljude küsimustega," tõdes osariigi kuberner Scott Walker.