"Me ei toeta Euroopa tasandil siduvate kvootide kehtestamist naistele firmade nõukogudes," ütles üks allikas, viidates kirjale, mis saadeti Euroopa Komisjoni presidendile José Manuel Barrosole ja tema asetäitjale, ettepaneku õigusvolinikust autorile Viviane Redingile, vahendab BNS.

Kirja autorid tunnistavad, et firmade nõukogudes on naisi liiga vähe, kuid leiavad, et pingutused olukorra parandamiseks peavad toimuma riiklikul tasandil.

Allikate teatel on pöördumisele alla kirjutanud Bulgaaria, Eesti, Läti, Leedu, Holland, Malta, Suurbritannia, Tšehhi ja Ungari. Vastaseid on piisavalt palju, et blokeerida ettepaneku hääletusele panemine.

Redingi ettepanek suurendada naiste esindatust firmade nõukogudes on saanud vastaka vastuvõtu. Liikmesmaad toetavad üldiselt eesmärki, kuid on avaldanud kahtlust kvootide kehtestamise suhtes. Eelmisel nädalal blokeeris Euroopa parlament Luksemburgi kandidaadi Yves Merschi esitamise vaid meestest koosnevasse Euroopa keskpanga nõukokku, nõudes valitsustelt naiskandidaatide esitamist.