Juudiriigi ajaleht Haaretz kirjutab, et Livni juhitav liberaalne Kadima ja leiboristlik Avoda hakkavad koos kontrollima 48 mandaati 120st, mida on siiski liialt vähe valitsuse moodustamiseks.

Koalitsiooniläbirääkimistele on kavas kutsuda veel mitu väikeerakonda – sefaradi ja mizrahimi judaistide partei SHAS - 12 saadikut, sotsiaaldemokraatliku Meretz-Yachadi (Viljakus-Koos) – 5 saadikut ja pensionäride erakonna GILi (3 kohta).

Koalitsiooni moodustamise puhul saab uueks peaministriks Kadima esimees, praegune välisminister Tzipora Livni. Tööerakonna Avoda liider Ehud Barakist saab asepeaminister.

Binyamin "Bibi" Netanyahu juhitav Likud (Koondus) on juba keeldunud Kadimaga koalitsiooni tulemast, öeldes, et Tzipora Livni „astub rahva tahtele vastu“ ning üritab vältida ennetähtaegseid valimisi.

Livnist sai pärast Kadima sisevalimisi uus erakonna esimees, ta asendab sellel kohal korruptsiooniskandaali segatud praegust peaministri kohusetäitjat Ehud Olmertit.

Iisraeli president Shimon Perez tegi Livinile 22. septembril ametliku ettepaneku uus valitsus moodustada ning andis talle selleks 42 päeva aega.