Tantsija ja tema kaaslane väidavad, et kähmlus puhkes pühapäeva varahommikul pärast sõnavahetust Tysoniga Phoenixi klubis Hi-Liter Gentlemen’s Club. Kuid kummalgi väidetavalt ohvril pole mingeid nähtavaid vigastusi ning pealtnägijad on andnud vastakaid tunnistusi. Tyson lahkus klubist enne, kui politsei kohale jõudis, ütles politsei esindaja.

Süüdistused on valed, Tyson pole kedagi rünnanud, kinnitas tema advokaat Darrow Soll.

Veebruaris keeldusid Las Vegase prokurörid esitamast Tysoni vastu kaht seksuaalse kallaletungi kaebust, väites, et pole võimalik kindlaks teha, kas kõnealused naised vägistati või seksisid Tysoniga vabatahtlikult.

Tyson mõisteti 1992. aastal süüdi vägistamises ja istus kolm aastat Indianas vanglas. Ta mõisteti 1999. aastal aastaks vangi kahe kallaletungi eest Marylandis, kuid vabastati kolme kuu pärast.

Tysonil on 8. juunil Tennesse osariigis Memphises matš Lennox Lewisega. Algul pidi kohtumine toimuma 6. aprillil, kuid jaanuaris New Yorgis peetud pressikonverentsil läksid poksijad kaklema ja Lewis väitis, et Tyson hammustas teda jalast. Seepeale keeldus Nevada osariigi spordikomisjon Tysonile võistlusluba andmast.

Tyson sai 1997. aastal aastase võistluskeelu, kui ta Las Vegases tiitlimatšil Evander Holyfieldil tüki kõrva ära hammustas.