Twitter selgitas, et rahvusvaheline kasv tähendab laienemist riikidesse, kus on teistsugused arusaamad väljendusvabaduse piiridest, viidates Prantsusmaale ja Saksamaale, kus on näiteks keelatud natsimeelne jutt, vahendab BBC News.

„Alates tänasest anname me endale võimaluse varjata sisu kindla riigi kasutajate eest, hoides seda kättesaadavana ülejäänud maailmas,“ teatas Twitter oma blogipostituses. „Me pole seda võimalust veel kasutanud, aga kui meil palutakse varjata sõnumit mingis kindlas riigis, proovime me sellest kasutajale teada anda ja märgime selgelt ära, kui sõnum on varjatud.“

Paljud Twitteri kasutajad väljendasid kohkumust sellise sammu üle, viidates soovitust vastupidisele mõjule sõnavabadusele, eriti väljaspool USA-d.

Twitter koos teiste sotsiaalvõrgustikega nagu Facebook on mänginud elutähtsat – kuigi vastuolulist - rolli igasuguste rahvakogunemiste organiseerimisel alates Araabia kevadest kuni Londoni rahutusteni.

Twitter tunnistas, et ei suuda tegutseda kõigis riikides, teatades: „Mõned erinevad nii palju meie arusaamadest, et me ei suuda seal eksisteerida.“

Twitter on blokeeritud Hiinas, kus aga sarnane alternatiivkeskkond Weibo on viimase aastaga plahvatuslikult populaarsust kasvatanud.