Viimasel 20-kilomeetrisel teelõigul, milleks Prantsusmaal töötlemisel olnud jäätmelast rongilt veokitele ümber laaditi, ei suutnud aktivistid kolonni teed enam takistada ja Elbe jõe ääres asuva hoidlani jõudis 15.000 politseiniku saatel liikunud konvoi 80 minutiga.

Tuumajäätmedraama lühikesele lõppvaatusele eelnes aktivistidele võidukas kolmapäev, mil neil õnnestus rongi liikumine 24 tunniks tõkestada, aheldades end käsipidi raudteele.

Eelmiste jäätmesaadetiste puhul on just viimasel teelõigul eriti massilisi meeleavaldusi korraldatud. Seekord meeleavaldajad isegi ei püüdnud tungida läbi kohati koguni kaheksakordse politseiaheliku. Politseinikel olid varuks ka veekahurid ja õhus tiirutasid kopterid.

Keskkonnaohu tõttu katkestasid Saksa võimud jäätmete veo 1998. aastal ja nüüd oli tegu esimese uue lastiga pärast seda.

Prantsusmaa nõudis, et Saksamaa peab oma Cherbourgi lähedal asuvasse La Hague’i töötlustehasesse kogunenud töödeldud jäätmed tagasi võtma, vastasel juhul keelduti uusi jäätmeid vastu võtmast. Edaspidi on seetõttu plaanis Saksamaale tagasi tuua kaks jäätmesaadetist aastas.

Igal juhul uskusid aktivistid, et on suutnud õõnestada Saksamaa vasaktsentristliku valitsuse ja tuumaenergiatööstuse mullust kokkulepet lõpetada tuumaenergia kasutamine ühe inimpõlve jooksul, mis nende sõnul on liiga pikk aeg.

Kantsler Gerhard Schröderi valitsuskoalitsiooni sõnul on tuumajäätmete vedu osa elektritööstusega sõlmitud kokkuleppest lõpetada Saksamaa 19 reaktori kasutamine umbes 2025. aastaks.