Türkmenistanis on seitse telekanalit, mis on kõik riiklikud. Põhimõtteliselt erinevad nad vaid nime poolest, sisus pole aga mingit erinevust, sest kõik ülistavad kehtivat võimu, teatab Hronika Turkmenistana.

Ilmselt sel põhjusel on vaatajate seas kõige populaarsem muusikakanal Türkmen Owazy, kus peamiselt näidatakse türkmeeni rahvamuusikat.

Vaatlejate hinnangul on põhjus, miks ajalehed on lõpetanud telekavade trükkimise see, et programme tuleb alatasa muuta president Gurbanguly Berdimuhamedowi aktiivsuse tõttu. Ta sõidab pidevalt mööda riiki ringi, juhib koosolekuid, esineb erinevatel üritustel, avab valminud objekte ning kõike seda tuleb kõige positiivsemalt kajastada tunde kestvates telesaadetes.

Teleinimestel ei ole kuidagi võimalik ette näha ja veel vähem planeerida eetriajast lõviosa võtvate saadete ja reportaažide kestvust. Nad on aga kohustatud sündmustele reageerima. Seega pole mõtet telekavu koostada ega avaldada.

Samal ajal müüakse turgudel põlve otsas kokku pandud ajalehte tiraažiga üle 13 000 eksemplari, milles on avaldatud 18 Vene telekanali nädala kava.