Kui lugeda Leedust naasnud rändajate järelhüüdeid ja kommentaare oma reisile, siis jääb mulje, et turiste tõmbab vaid odavus ja Leedu on neile vaid üheks suureks odavaks kõrtsiks.

„Jah, tõesti, tegelikult peetakse Leedut kohaks, kus müüakse odavat alkoholi," kinnitas 26-aastane Vilniuse ülikoolis õppinud berliinlane Cedric Seelieger Leedu Delfile.

Psühhoterapeut Tomas Kajokase sõnul on selliseid „kõrtsuriike" palju - näiteks Türgi ja teised Balti riigid nagu Eesti, kus käivad põhjamaalased.  

„Muidugi on meil odavam ja me oleme kättesaadavamad inimestele, kelle jaoks on hind põhiline. Võin vaid arvata, kuidas me üritame ennast reklaamida: kas kui odavat riiki, kus saab juua või riiki, mida tasub vaadata. Üldiselt pole ma Leetu kutsuvat alkoholipropagandat näinud," ütles psühholoog.

Turistid, kellega Delfi suhtles, ütlesid, et Leedust on veel odavama alkoholiga riike, kuid eitasid, et tulid siia vaid odavuse pärast.

„Odav ja hea õlu," kiitis Hispaaniast suvepuhkusele saabunud noorte seltskond ajakirjanikele.

Samas ei peaks Kajokase sõnu alkoholi ületähtsustama ja siduma seda turismireisidega, sest Leetu tuleb ka palju karskeid inimesi. Ning turistid-alkohoolikud käivad ka teistes riikides.