Türgi siseministeerium on alustanud juurdlust Ghosni läbisõidu kohta. Ghosnist sai Jaapani tuntuim põgenik pärast seda, kui ta teatas teisipäeval, et põgenes enda sõnul kallutatud kohtusüsteemi eest Beirutisse, vahendab Reuters.

Asjaga kursis olevad inimesed ütlesid Reutersile, et üks maailma tuntumaid tippjuhte Ghosn saabus Beirutisse eralennukil Istanbulist esmaspäeval.

Türgi ajaleht Hürriyet teatas siseministeeriumi ametnikule viidates, et Türgi piiripolitseid ei teavitatud Ghosni saabumisest ja tema saabumist ega lahkumist ei registreeritud.

Lennuk saabus esmaspäeval kohaliku aja järgi kell 5.30 Istanbuli Atatürki lennuväljale, teatas Hürriyet, lisades, et prokuratuur andis välja vahistamismäärused pärast juurdluse laiendamist.

Jaapani võimud lubasid Ghosnil kautsjoni vastu vabastatuna enda kätte jätta Prantsusmaa passi, teatas sealne ringhääling NHK, mis heidab veidi valgust sellele, kuidas Ghosnil põgeneda õnnestus.

Prantsusmaa, Liibanoni ja Brasiilia kodakondsust omava Ghosni smugeldas Jaapanist välja eraturvafirma. Plaani selleks koostati üle kolme kuu, teatab Reuters.