Kümned meeleavaldajad loopisid HDP peakorterit Ankaras kividega, enne kui politsei nad laiali ajas. CNN Türki teatel vahistas politsei ühe ründaja, vahendab Hürriyet Daily News.

Naaberprovintsis Kırşehiris rünnati HDP kohalikku kontorit, rebiti maha selle lipp ja asendati Türgi riigilipuga. Rahvusliku liikumise partei (MHP) poolehoidjad korraldasid marsi „terrorismi needmiseks“.

Marss muutus vägivaldseks, kui umbes 150 inimest süütas neli kurdidele kuuluvat poodi, teatas Türgi meedia.

Terrorismivastane meeleavaldus Ankara lähedal Beypazarıs esmaspäeva hilisõhtul muutus aga kurdi hooajatööliste lintšimiskatseks. 27 inimest sai vigastada. Politsei vahistas üheksa inimesi.

Umbes 500 inimest kogunes Beypazarı kesklinna, et protesteerida 16 Türgi sõduri tapmise vastu Kurdistani tööpartei (PKK) poolt riigi kaguosa Hakkari provintsis Dağlıcas. Marsiti ka läbi Zaferi linnaosa, kus elavad peamiselt kurdi hooajatöölised. Mõned meeleavaldajad väitsid, et sealsed elanikud loopisid marssijaid kividega ning rahvahulk hakkas seejärel ründama maju, kus kurdid elavad. Maju ja autosid püüti ka süüdata.

Kohalik politsei ei suutnud rahvahulka peatada ning kutsus abi Ankarast. Väideti, et osa meeleavaldajaid avas kurdide pihta tule, enne kui politseijõud seadsid üles barrikaadid vihase rahvahulga eemal hoidmiseks.

Rahutused Beypazarıs kestsid kuni teisipäeva varaste tundideni.

Hea lugeja, kui asud praegu Türgis, siis jaga infot ja pilte rahutuste ja meeleolude kohta aadressil rahvahaal@delfi.ee !