Gölge töötab füüsikateadurina USA kosmoseagentuuris NASA. Türgis sündinud teadlane viibis riigis puhkusereisil ja arreteeriti oma isakodus.

Hatay kuberner Ercan Topaca teatas uudisteagentuurile Anadolu, et politsei sai vihje, et Gölge kuulub salaja vandenõulaste ühendusse. Nimelt lõpetas Gölge Güleniga seotud keskkooli ja õppis seejärel Fatih´ ülikoolis, mis pärast putšikatset valitsuse poolt suleti. Kuberneri kinnitusel jätkas Gölge ka pärast USA-sse kolimist Güleni liikumisega suhtlemist.

Laupäeval ilmusid Türgi valitsusmeelses meedias fotod, millel kujutatakse väidetavalt USA suursaadikut John Bassi koos tundmatu mehega, kes kannab Türgi koloneli vormi. Meedia väitel on foto tehtud 14. juulil ehk putšikatse eelõhtul Çengelköy linnas, kus toimus osa putšiaegsest verevalamisest. Saatkond kinnitab, et tegu on võltsinguga, pealegi viibis suursaadik sel päeval Ankaras.

Pärast riigipöördekatset on USA-vastased meeleolud Türgis järsult tõusnud. President Recep Tayyip Erdoğan on öelnud, et ilmselt orkestreeriti riigipöörajaid välismaalt. Valitsuse tööminister Süleyman Soylu süüdistas pärast riigipöördekatset otsesõnu USA valitsust.