"Ootame iga minut uudiseid tema kohta," kommenteeris Schubert.

Õnnetusse sattunud bussis olnud Veiko Oder ütles Delfile, et giidil oli jalaluu mitmest kohast katki ning talle tehti operatsioon.

Schubert rõhutas, et eile avariisse sattunud 2014. aasta bussis olid olemas ka turvavööd, kuid pole teada, kas giid seda reisijatele ütles ja kas või kui paljudel turvavöö peal oli.

"Ma tean oma kogemusest, et bussiga reisides pole kunagi öeldud, et turvavöö tuleks peale panna. Ma arvan, et see on üks asi, mida meie teha saame. Järgmistel reisidel palume kindlasti reisijuhtidel turvavöö kinni panemist klientidele meenutada," rääkis Schubert.

Hetkel on Schuberti hinnangul veidi raske öelda, mida firma selliste õnnetuste ärahoidmiseks veel teha saab, seda enam, et õnnetust alles uuritakse ja pole veel selge, kuidas see täpselt juhtus. "Kui menetlus on lõppenud, siis saame ka teada, kuidas oma reisijaid rohkem kaitsta saame."

Wow Traveli esindaja rõhutas, et ettevõttel on 120 000 õnnelikku reisijat aastas. "Meil on igal nädalal Türgis ringi sõitmas 40 bussi ja see on esimene kord, kui midagi sellist on juhtunud. Loomulikult on see tõeline tragöödia ja me oleme selle pärast väga kurvad ja šokis, aga ma arvan, et selle õnnetuse põhjuseks oli force majeure," rääkis Schubert.

Viimaste andmete järgi sadas mäest alla kive ja buss kaotas libedal teel juhitavuse. "Need on värskeimad andmed," lausus Schubert.

Schubert sõnas, et kuigi mõne turisti hinnangul sõitis buss liiga kiiresti, siis on teised jällegi väitnud, et bussijuht sõitis väga aeglaselt ja ettevaatlikult. "Väga raske on öelda, kuidas asi tegelikult oli, kuna me ei olnud bussis. Ma kardan, et me ei saagi teada, kuidas see täpselt oli."

Naine märkis, et tema teada olid avariipaigas mõlemad pool teed mäed, see tähendab, et polnud põhjust bussi kuristikku sõitmise vältimiseks mäkke juhtida. Schuberti hinnangul oleks võinud selline õnnetus juhtuda iga bussijuhiga ning konkreetsele juhile etteheiteid pole.

Schuberti hinnangul on firma esmane ülesanne tagada, et õnnetusse sattunud kliendid õnnelikult koju jõuaks, pärast seda saab vaadata, mis täpselt juhtus, mida tuleks teisiti teha, mida on edasi vaja teha, arutada asja politseiga ja otsustada kas ja mida on vaja reisijatele kompenseerida.

"Meil on loomulikult kindlustus, meie kliendid on selles juhtumis kahtlemata kindlustatud," kinnitas Schubert.

Naise sõnul pole aga selge, kas kõik saavad kolmapäeval koju lennata. "Teame, et mõned kliendid on raskelt viga saanud: ribid või puusa murdnud, seetõttu ootame alles infot ja ilmselt homme teame, kellele on vaja korraldada hilisem lend koju."

Eile kella nelja ajal juhtus Türgis, umbes saja kilomeetri kaugusel Antalya linnast avarii, kus buss 22 Eesti ja kahe Läti turistiga libises vihmasajus vastu kaljuseina ja kukkus külili. Õnnetuses hukkus 53-aastane eestlane Tiina, raskelt sai viga ka giid ja haiglasse viidi kokku 19 inimest.