Erdoğani advokaat Muammer Cemaloğlu ütles, et Kılıçdaroğlu süüdistused on „ebaõiglased ja tõsised väited, mis ületavad sõnavabaduse piiri“, vahendab Anadolu Agency.

„Raiskamine on meie usu järgi patt,“ ütles Kılıçdaroğlu 26. mail Lääne-Türgis Denizlis toimunud CHP valimisüritusel. „Kas on loogiline raisata, kui on nii palju vaeseid inimesi? Kas te [Erdoğan] olete kunagi mõelnud Türgi 17 miljoni vaese kodaniku peale selle asemel, et hankida kuldseid tualetipotte ja 1100 toaga paleesid?“

Kılıçdaroğlu viitas sellega Türgi uuele presidendipaleele Ankaras, mis avati 2014. aastal ning mis maksis riigi rahandusministri sõnul 615 miljonit USA dollarit.

„Härrased Ankaras on kodanikud, vaesed inimesed ja töölised täielikult unustanud. Sellepärast on nad isegi oma tualetipotid kullast teinud,“ kuulutas Kılıçdaroğlu.

Erdoğan vastas Kılıçdaroğlule esmaspäeval Erzurumis.

„Hei, Kılıçdaroğlu. Millal te Beştepe Külliyet [presidendipaleed] külastasite, seal koristasite ja kuldseid tualetipotte nägite?“ küsis Erdoğan.

Palee esitas Kılıçdaroğlule ametliku küllakutse, et ta saaks ruumid isiklikult üle vaadata. CHP tegi mõni tund pärast seda avalduse, milles lükati tagasi igasugused kutsed „kaçak saray'sse“ ehk „ebaseaduslikku paleesse“.

Pühapäevases teleintervjuus ütles Erdoğan, et astub presidendi kohalt tagasi, kui Kılıçdaroğlu väiteid on õiged.

Pühapäeval toimuvad Türgis parlamendivalimised.