15. juuli riigipöördekatse kohta ütles Erdoğan: „Jah, see oli minu poliitilise elu kriitiline punkt.“ Ta väljendas kahetsust „rünnaku üle rahva vastu“.

Taas nimetas Erdoğan oma vastaseid terroristideks. Tema sõnul on olemas tõsiseltvõetav organisatsioon ning selle liikmete identiteedid on teada. „Et nad on teada, suutsime me kiiresti reageerida,“ ütles Erdoğan.

Kas Erdoğan taotleb eriolukorra pikendamist, on tema sõnul lahtine. „Me peame vaatama. Kui toimub normaliseerumine, ei vaja me teist kolme kuud.“ Praegu on eriolukord kehtestatud kolmeks kuuks.

Alates putšikatsest on ametlikel andmetel töölt kõrvaldatud üle 45 000 riigiteenistuja. Lisaks sellele on ära võetud 21 000 erakooliõpetaja litsentsid. Erdoğan eitab, et see võiks Türgi tuleviku ohtu seada: „Me paneme haridusministeeriumi kaudu kiiresti 20 000-30 000 õpetajat ametisse.“

„Ainult Euroopas ei ole surmanuhtlust. Muidu on see peaaegu igal pool,“ ütles Erdoğan. „Mul ei ole aga õigust surmanuhtlust taaskehtestada. Ma ei ole kuningas. Ma olen ainult riigi president. Tugev president olemine ei tähenda põhiseadusevastast tegutsemist,“ ütles Erdoğan. Seetõttu peab ta enese sõnul rahvast kuulama. Rahvas aga tahab Erdoğani väitel surmanuhtluse taastamist, mistõttu tuleb parlamendile taotlus esitada.

„Euroopa valitsejad ei ole siirad,“ kurtis Erdoğan, kelle sõnul ei ole EL seni oma lubadustest kinni pidanud.

„Meie jääme oma lubaduste juurde. Aga kas eurooplased peavad oma lubadusi?“ küsis Erdoğan. Taas nõudis ta türklastele viisavabaduse kehtestamist, mida pole seni juhtunud.

Erdoğan väljendas Saksamaa elanikele kaastunnet viimaste rünnakute pärast, kuid süüdistas ka Saksamaad, et viimane terroristide vastu midagi ette ei võta. Konkreetselt mainis Erdoğan kurdi tööparteid PKK-d, mis tegutsevat Saksamaal vabalt.

Erdoğan on enese sõnul Saksamaa liidukantslerile üle andnud 4000 toimikut nimedega. „Need inimesed elavad täna Belgias, Prantsusmaal ja Hollandis. Meie anname informatsiooni üle, aga kui me ühist võitlust ette ei võta, saab Saksamaal ja teistes riikides probleeme olema,“ ütles Erdoğan.