Kohalike võimude hinnangul võis maavärinas, mille tugevuseks mõõdeti 6,4 magnituudi Richteri skaala järgi, hukkuda kuni 150 inimest.

Uudisteagentuuri Anatolia teatel purustas maavärin Bingoli linna algkooli internaadi. Päästemeeskonnad tõid rusudest välja 70 last, kes toimetati haiglasse. Hukkunuid on leitud 25 ning veel 112 last on rusude all.

“Intensiivsed päästejõupingutused jätkuvad. Meie valitsus on kindlalt otsustanud selle katastroofiga toime tulla,” kinnitas peaminister Tayyip Erdogan telepöördumises. Ta lendas Ankarast Bingoli, et tutvuda olukorraga kohapeal. “Seal on 150 meie väiksekest, päästku meid Jumal halvima eest,” lisas ta.

“Me loodame, et päästetööd lõppevad õnnelikult ning mitte tulemusega, mis oleks meie lastele või meile ahastamapanev. Telefonikõnede põhjal ma loodan, et meie kolleegid kontrollivad olukorda,” lisas ta.

Reutersi korrespondent teatas sündmuskohal, et maavärin purustas Bingoli kesklinnas vähemalt kümme ehitist. Kokku varises ka ühe mošee minarett.

Elamuehitusminister Zeki Ergezen ütles Ankaras, et mitteametlikel andmetel võis hukkuda kuni 150 inimest. “Pilt muutub üha tõsisemaks,” kinnitas ta.

Transpordiminister Ali Coskuni väitel sai maavärinas 84 inimest surma ja 390 vigastada.

Neljakorruseline internaat ehitati 1998. aastal. Maavärina ajal magas seal 198 last neljateistkümnest ümberkaudsest külast.

Ühe päästetu isa avaldas imestust internaadihoone hävimise üle. “Minu ehitatud tall ei varisenud kokku, kuid kool hävis,” ütles ta.

Sõjaväelased patrullisid Bingoli tänavatel, soovitades inimestel hoiduda varisemisohtlikest majadest eemale. Maavärina piirkonnas toimus veel mitu järeltõuget.

Tugev maavärin tabas Bingoli ka 1971. aastal, kui hukkus umbes 900 inimest. 1999. aastal hukkus kahes maavärinas umbes 20.000 inimest.