Sabahi teatel oli sama mees hiljem ka Saudi Araabia peakonsuli residentsi juures, registreeris end välja Istanbuli hotellist, kõrval seismas suur reisikohver, ning lahkus Türgist 2. oktoobril, vahendab Associated Press.

Türgi kriminalistid otsisid öösel läbi Saudi Araabia peakonsuli residentsi ja teist korda ka konsulaadi. Ankara usub, et Khashoggi tapeti ja tükeldati konsulaadis.

Sabah näitas meest kõndimas kell 9.55 mööda politseitõketest konsulaadi juures koos mitme mehega, kes talle järgnesid. Khashoggi saabus konsulaati kell 13.14 ja kadus. Teda jäi välja ootama türklannast pruut Hadice Cengiz.

Houston Chronicle'i fotograafi tehtud fotodel, mida levitas Associated Press, on Sabahis näidatud mees prints Mohemmedi kaaskonnas aprillikuisel visiidil Houstonisse.

Ajaleht Washington Post avaldas täna Khashoggi viimase arvamusloo kadunud ajakirjaniku auks.

Khashoggi osutab selles rahvusvahelise reageeringu puudumisele ajakirjanike väärkohtlemisele Lähis-Ida valitsuste poolt.

„Selle tagajärjel on Araabia valitsustele antud vabad käed meedia vaigistamise jätkamiseks kasvavas ulatuses,” kirjutas Khashoggi. „Araabiamaailm on silmitsi oma versiooniga raudeesriidest, mida ei ole ette tõmmanud välised tegijad, vaid võimust kinni hoidvad sisemised jõud.”