Davutoğlu sõnul ei käinud käsk konkreetse lennuki kohta, vaid oli üldine instruktsioon Türgi õhuruumi kaitseks, vahendab Hürriyet Daily News.

„Meie riigi kommete järgi annab peaminister tegutsemisreeglid kirjalikus käskkirjas kindralstaabile. Mina andsin käsu 10. oktoobril,“ ütles Davutoğlu 15. juulil intervjuus eratelekanalile NTV. „Neid tegutsemisreegleid ei rakendata mitte ainult Süüria lennukite puhul, vaid kõigi Türgi õhupiiri rikkumiste korral.“

Davutoğlu lisas, et käsu põhjuseks olid Vene lennukite korduvad õhupiiri rikkumised nende operatsioonide käigus Süürias.

Türgi lennukid tulistasid Vene ründelennuki Su-24 alla 24. novembril, mis viis diplomaatilise kriisini, mis on hakanud lahenema alles nüüd, juuli lõpus, pärast seda, kui Türgi president Recep Tayyip Erdoğan saatis kirja oma Vene ametivennale Vladimir Putinile, milles väljendas lennuki allatulistamise pärast kurbust.

Viimasel ajal on Türgis väidetud, et Vene lennuki allatulistamine oli 15. juuli riigipöördekatse kavandamises süüdistatavat islamivaimulikku Fethullah Güleni toetanud pilootide isiklik otsus.