Istanbulist idas asuva Sakarya provintsi prokuratuur süüdistab Şüküri USA-s eksiilis elava islamivaimuliku Fethullah Güleni organisatsiooni kuulumises. Ankara väidab, et Gülen oli riigipöördekatse korraldaja, vahendab AFP.

Riikliku uudisteagentuuri Anadolu teatel süüdistatakse Şüküri relvastatud terrorirühmitusse kuulumises.

Anadolu teatel on order välja antud ka Şüküri isa Selmeti vahistamiseks.

Teadete kohaselt kumbagi meest nende Istanbuli ja Sakarya kodudest ei leitud ning Şükür lahkus koos perega Türgist eelmisel aastal. Arvatavasti elab ta praegu USA-s.

Şükür on jalgpallihullus Türgis kõigile tuttav. Aastatel 1987-2007 karjääri teinud Şükür on kaugelt suurim väravalööja Türgi rahvuskoondises, kes sai 112 mängus kirja 51 tabamust.

Şükür oli klubijalgpallis Istanbuli Galatasaray ikoon, kuid käis mängimas ka välismaal, Milano Internazionales, Parmas ja Blackburn Roversis.

Şüküri 2002. aastal 11. sekundil löödud värav Lõuna-Korea vastu on jalgpalli MM-finaalturniiride ajaloo kiireim.

Pärast jalgpallurikarjääri läks Şükür poliitikasse ning valiti 2011. aastal praeguse presidendi Recep Tayyip Erdoğani õigluse ja arengu partei (AKP) esindajana parlamenti.

2013. aastal astus Şükür aga tagasi Erdoğani ja tema siseringi üle peetud suure korruptsioonijuurdluse tõttu ning liitus Erdoğani vastase Güleni liikumisega.

Juunis algas Şüküri üle tagaselja kohtuprotsess, kus teda süüdistatakse Erdoğani solvamises sotsiaalmeedias.