Hüvastijätuks kommenteerib Knopp oma rohkem kui tuhande saate kõrghetki. Teleekraanile tulevad katkendid sellistest populaarsetest filmidest nagu „Hitleri abilised“ ("Hitlers Helfer") ja „Sakslased“ ("Die Deutschen").

ZDF-i intendant dr Thomas Bellut ütles: "Guido Knopp on käinud alati oma teed, tal on õnnestunud saada tuhanded inimesed huvituma ajaloost.“ Ajaloolase toodetuid saateid on vaadanud miljonid televaatajaid, ka neid filme, mis räägivad natsionaalsotsialismist.

Professor dr Guido Knopp on sündinud 1948. aastal. Ta on õppinud ajalugu ja promoveerunud 1975. aastal Würzburgis. Enne ZDF-i minemist töötas ta Frankfurter Allgemeine Zeitungi (FAZ) ja Welt am Sonntagi juures. Tulles ZDF-i peakorterisse Mainzi, ehitas ta üles ajalooliste dokumentaalsaadete toimetuse ja alates 1984. aastast juhib ta seda osakonda.

Knoppi juhtimisel on valminud sellised mitmeid auhindu võitnud teleseriaalid ja dokumentaaldraamad nagu „Neetud sõda” ("Der verdammte Krieg", 1991), „Hitleri abilised“ ("Hitlers Helfer", 1996 ja 1998), „Vatikan – Paavstide võim” ("Vatikan – Die Macht der Päpste", 1997) ja mitmed teised.

Alates 2000. aastast on Knopp juhtinud ajaloosaadet "ZDF-History" ja olnud olnud ka autorina edukas: tema raamatuid on tõlgitud 40 erinevatesse keeltesse, ka eesti keelde. Guido Knopp on saanud oma töö eest mitmeid autasusid, sealhulgas ka liitvabariigi 1. klassi teeneteristi.