Märul puhkes Tunise lääneosas asuvas Intilaka linnajaos, kus olukorda jälgima saadeti ka politseikopter, vahendas BNS.

"Allahu Akbar! Te ründasite islami! Me ei karda teie politseid," karjusid habetunud meeleavaldajad, kes olid raevus reedese vahejuhtumi pärast, kui korrakaitsjad ajasid samuti laiali islamiäärmuslaste protestimarsi kesklinnas asuva mošee juures.

Tunises kogunes eelmisel nädalal meeleavaldusele rohkem kui tuhat inimest, kes avaldasid meelt usuvabaduse toetuseks ja väljendasid sügavat muret äärmusislami üha kasvavate mõjude pärast. Protestimarsil osalesid mitmed poliitilised erakonnad ja inimõigusorganisatsioonid.

Päev varem olid äärmusislamistid rünnanud publikut ja peksnud puruks uksed kinos, kus näidati kohalikku päritolu filmirežissööri Nadia El-Fani filmi "No God, No Master". El-Fani on tuntud oma kriitiliste sõnavõttude poolest, milledes on teravalt hukka mõistnud islamiusu äärmuslikud vormid.

Protestijad kandsid plakateid pealkirjadega "Vaba Tuneesia, ekstremism välja!" ja "Usu- ja mõttevabadus!".

Vaid pool aastat tagasi kukutati Tuneesias rahvaülestõusuga võimult president Zine al-Abidine Ben Ali, kelle kohus mõistis juuli algul tagaselja 15 aastaks vangi relvade, uimastite ja muististe omamise eest. Tegemist oli teise kohtuprotsessiga jaanuaris rahvaülestõusu järel Saudi Araabiasse põgenenud Ben Ali üle. Kohus määras talle ka 78.500 dollari suuruse trahvi.

Endine president ja tema abikaasa Leila Trabelsi mõisteti juunis tagaselja 35 aastaks vangi riigivara riisumises. Politsei leidis nende palee läbiotsimisel suure summa sularaha.