GTK esimehe Aleksandr Špilevski sõnul jõustus president Lukašenka seadlus täna kell 9, vahendab Vene infoagentuur Interfax ja teised.

Špilevski selgitas, et selle otsuse põhjuseks on tõik, et viimase 15 päeva jooksul on tabatud juba 8,62 miljardi rubla (3,1 miljardit krooni) väärtuses piraatkaupa.

Lisaks käskis Lukašenka töötada riikliku julgeoleku nõukogul töötada välja prognoos Moskva tegevusest tuleneva võimaliku kahju suuruse kohta.

Valgevene tollitöötajad hakkasid rajama piirile idanaabriga kontrollposte. Neid rajatakse täna Vitebski oblasti teedele, mis piirneb Venemaa Smolenski ja Brajnski oblastitega, selgitas kohaliku tolli aseülem Jevgeni Sergejev agentuurile.

Minsk on selle sammuga öelnud lahti aprillis 1997 loodud Vene-Valgevene liitriigi ühisest tolliruumist ja integratsioonist Moskvaga.

Kõik see toimub praeguse Moskva-Minski nn piimasõja valguses, mille pärast jättis Lukašenka ära oma visiidi Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni (ODKB) tippkohtumisele Moskvasse. Samuti keelduti allkirjastamast ka ühiste kiirreageerimisjõudude loomise kokkulepet.  

Vene sõltumatu ajalehe Kommersant teatel on Moskva Minski suhtes ette valmistamas nn gaasisõda, millega üritati eelmise aasta algul taltuma panna tõrges Kiiev.