Grayling näis kustutavat Suubritannia EL-i partnerite igasuguse lootuse, et May kiire ametisse nimetamine võiks kiirendada Ühendkuningriigi EL-ist lahkumise protsessi ning lõpetada ebakindluse, mis EL-i kohal ripub, vahendab Reuters.

Grayling ütles, et eraldumisprotsessi ametlikult alustava EL-i Lissaboni leppe artikli 50 käivitamisega pole mingit kiiret.

„Ma arvan, et artikkel 50 tuleb käivitada, kui me oleme valmis. Praegu on kõige tähtsam asi teha seda, mis on meie rahvuslikes huvides,“ ütles Grayling Sky Newsile. „Me seame ennast läbirääkimisteks valmis, me otsustame, millist suhet me läbirääkimiste abil tahame, ning siis liigume me edasi ja käivitame artikli 50. Me teeme seda õigesti, me teeme seda korralikult, me teeme seda, kui oleme valmis.“

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ütles esmaspäeval, et Suurbritannia peaks kiiresti selgeks tegema, kuidas ta tahab oma tulevast suhet EL-iga kujundada. Merkel lisas, et tahab Londoni jäämist tähtsaks partneriks. „Aga loomulikult peavad EL ja alles jäävad 27 liikmesriiki kaitsma ka oma huve,“ ütles Merkel.