BBC Rooma korrespondendi David Willey sõnul on üleujutuste jätkudes ohus miljonid itaallased Milanost Veneetsiani, vahendas BBC.

Täna suleti ettevaatusabinõuna Milano ja Torino koolid, kusjuures tuhandetel Torino madalamates paikades elavatel inimestel soovitati kodudest lahkuda. Itaalia pikima jõe, Po veetase on Torinos tõusnud neli meetrit tavapärasest kõrgemale.

Napolis anti välja hoiatus, kuna tugevad vihmasajud põhjustasid pühapäeval ulatusliku üleujutuse. Napoli lähedal Pozzuolis sai surma mees, kelle autole kukkus puu.

Reedel hukkus Itaalia edela-ranniku suurimas linnas, Genovas kuus inimest. Lindistustelt võis näha, kuidas autod vees nihkusid ja inimesed püüdsid linnatänavatel, vesi põlvini, edasi liikuda.

Uputus jõudis sadadesse poodidesse ja päästjad soovitasid elanikel kõrgematesse paikadesse liikuda, enne kui kaks suurt jõge üle kallaste paiskuvad.

Möödunud nädalal kuulutas valitsus hädaolukorra Edela-Liguuria piirkonnas ja Toskaanas, kuna tormid piitsutasid riigi rannikualasid, põhjustasid laiaulatusliku üleujutuse ja mudalihkeid, mistõttu hukkus vähemalt kümme inimest.

Geoloogid süüdistavad valitsust, et see ei ole suutnud välja tulla riikliku päästeplaaniga. Peaminister Silvio Berlusconi tunnistas, et seadusevastased ehitised on probleemi võimendanud, ning süüdistas kohalikke ehitusseadusi.