Meeleavaldajad nõudsid õiglust ligi 500 Damaskuse eeslinnas Darayas augustikuus hukkunud inimesele, kes said surma operatsioonis, millega valitsusväed linna uuesti oma kontrolli alla võtsid, vahendab BNS.

"Daraya ei anna järele, me ohverdame oma vere ja hinged teie eest," hüüdsid meeleavaldajad ülestõusuvõitlejate käes olevas Süüria loodeosa linnas Binnishis. Meelavaldajad kandsid ka silte, mis kuulutasid vastuseisu usuvägivallale ja erinevate usu- ja etniliste gruppide vahelistele eraldusjoontele.

Riigi loodeosas Idlibi provintsis Kfar Nabalis toimunud meeleavaldusel kandsid protesteerijad silte 'See ei ole kodusõda. See on genotsiid. Jätke meid surema, kuid ärge valetage."

Meeleavaldajad tõmbasid paralleele ka USA-d tabanud supertorm Sandy ohvritega. Üks Bashar al-Assadi ema Anissa nime kasutanud protesteerija kandis silti 'Sandy: 90 ohvirt, Anissa: 40 000 ohvrit'.

Vaatamata jätkuvale vägivallale, toimusid Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse sõnul meeleavaldused mitmel pool Damaskuses ning lähedalasuvas Babila linnas.