Vilniuse politsei esindaja Vladimiras Jankoitase sõnul ei tegele prostitutsiooniga ükski neiu, kes õpib magistrantuuris. On küll teada, üks juhus, kui noor naine pakkus internetis eskortteenust ja väitis, et tal on magistrikraad. Seejuures teatas ta aga, et intiimteenuseid ei paku, vahendab Leedu Delfi.

Prostitutsiooni teele lähevad kõige sagedamini tudengineiud provintsist, kellel on raske pealinnas ära elada. Mõned loobuvad hiljem sellisest rahateenimisviisist, kui leiavad korralikku tööd või elukaaslase. Jankoitase sõnul loobuvad paljud prostitutsioonist ka pärast esmakordset politseisse sattumist.

Aasta jooksul vahistab Vilniuse politsei kümneid selliseid üliõpilasi.

Tavaliselt on tüdrukute kuulutused üsna tagasihoidlikud: „20-aastane tudengineiu otsib mehi intiimsuheteks väikese abi eest.” „Ma olen noor ja ilus tudengineiu. Otsin mehi vanuses 19-40 aastat, kes mind materiaalselt toetaksid. Te ei kahetse.” „Tudengineiu otsib sponsorit. Kuulutus on tõsine. Ma ootan ainult tõsiseid ettepanekuid.” jne.

Jankoitase sõnul kasvab intiimteenuseid pakkuvate kuulutuste arv ajalehtedes ja internetis septembris uue õppeaasta alguses märkimisväärselt. Oktoobris annab see aga juba tunda ka politseistatistikas.