Sõjaväe eriüksused asusid läbi kammima kõiki piirkondi, kus võivad operatiivandmete kohaselt sissiüksused asuda.

Väestaabi esindaja teatas, et Novogroznenski asula lähistel tapeti kolm iseseisvuslast, kes sõjaväelastele vastupanu osutasid.

Tšetšeenia nukuvalitsuse peaminister Stanislav Iljassov ei teadnud aga laupäeva hommikul käivitunud jõuoperatsioonist midagi.

“Minule pole selle kohta mingit informatsiooni tulnud,” tunnistas Iljassov.

Tšetšeenia peasõjakomandant kindralleitnant Sergei Kizjun pidas vajalikuks selgitada, et “juba 1999. aasta sügisel alanud erioperatsioon sisside hävitamiseks pole hetkekski katkenud”.

Tema sõnul tegutsevad föderaalväed, sealhulgas kaitseministeeriumi, sisevägede ja eritalituste üksused “tavarežiimil”.

Kizjuni sõnul jätkuvad kavakohased erioperatsioonid Tšetšeenia erinevates piirkondades. Tema sõnul on need ka tulemusi andnud: sissid olevat hävitatud Atšhoi-Martani rajoonis ja vabariigi lõunaosas.

Peakomandant oletas, et pantvangide edukas vabastamine Moskvas mõjutab soodsalt ka olukorda Tšetšeenias. Ta avaldas veendumust, et sellest hetkest loobuvad iseseisvuslaste toetamisest isegi need, “kes varem kõhklesid või kaalutlesid”.

“Seega on kõhklevatel sissidel, kes pole end verega määrinud, võimalus relv maha panna ja korrakaitsejõudude juurde minna, vastasel korral ootab neid samasugune saatust nagu neil terroristidel, kes laupäeva koidikul Moskvas tapeti,” sõnas Kizjun.

Kizjun teatas, et sõidukite liikumisele pole Tšetšeenias praegu mingeid piiranguid, samas jätkub teedel transpordivahendite läbiotsimine ja sõitjate dokumentide kontrollimine.