Tšetšeenia tsiviilvalitsuse aseesimees Sergei Zverev ja Groznõi aselinnapea Nusreda Habussejeva hukkusid, kui nende auto lõunapoolses Tšernoretšje eeslinnas miini otsa sõitis. Autos oli ka linnapea Supjan Mahhatšajev, kes sai peavigastusi. Pärast plahvatust tulistati auto pihta lähedalasuvast põõsastikust, teatas uudisteagentuur Interfax.

"Meie arvates oli terrorirünnaku eesmärgiks Groznõi linnapea tapmine," ütles Kremli esindaja Konstantin Makejev Reutersile telefoni teel.

Makejevi sõnul sõitis Tšetšeeniasse juhtunut uurima asepeaminister Nikolai Košman, Venemaa tsiviilesindaja Tšetšeenias.

Tšetšeeni võitlejad on tõotanud intensiivistada äkkrünnakuid Vene vägede pihta, nagu toimus ka 1994.-1996. aasta sõjas, mil Vene armee olid lõpuks sunnitud taanduma.

Moskva andmeil tegutseb Tšetšeenias veel umbes 500 võitlejat, kelle üllatusrünnakute ärahoidmiseks suudetakse vähe ära teha.

Ohvriterohkeim varitsusrünnak toimus märtsi algul, mil sõjaväekolonni rünnanud tšetšeenid tapsid 20 Vene ajateenijat.

"Faktid on faktid. Algatus on tšetšeeni sõjajõudude käes ja nad näitavad, kui täielik vale on Kremli väide, et Vene armee "kontrollib Tšetšeeniat"," ütles välikomandör Hattab tšetšeenide internetilehel Kavkaz.org.

Tšetšeenid teatasid nädalavahetusel, et on "erioperatsioonis" tapnud üle 50 Vene sõduri. Moskva lükkas teate ümber, öeldes, et tšetšeenid ründasid Vene üksusi Groznõi lähedal ja tapsid kolm sõdurit.