“Kui ma olen vabariigi juht, tähendab see, et minu inimesed peavad olema kõikjal,” ütles Kadõrov päevalehele Kommersant, lisades, et linnu ja piirkondi ei tohi valitseda eri klannid.

“Nüüdsest olen ma veelgi karmim. Teisiti ei saa. Nad peavad alluma presidendile,” ütles 52-aastane endine islamivaimulik.

Kadõrov valiti Tšetšeenia presidendiks pühapäeval. Esmaspäeval avaldatud esialgsete valimistulemuste põhjal toetas Kadõrovit 81,1 protsenti valimas käinutest. Osavõtuprotsent oli 83,46.

Kadõrov sai Tšetšeenia Moskva-meelse nukuvalitsuse juhiks kolm aastat tagasi. Ta on kodumaal ebapopulaarne, rahvas süüdistab tema võitlejaid tsiviilisikute terroriseerimises ning teda klannihuvide kaitsmises.

Uus liider ütles, et Tšetšeenia siseministeeriumi väed ei ole praegu küllaldased, et konflikti üksinda lahendada ning Vene sõjaväelaste kohalolek on endiselt vajalik.

“Kui ma otsustan, et suudame olukorda kontrollida, palun Vene presidendil väed välja viia,” lisas ta.

Ärilehe Vedomosti teatas teisipäeval viitega Tšetšeenia juhtkonnale, et sealse siseministeeriumi vägedes on 12 000 meest ning Kadõrovi isiklikus julgeolekuteenistuses 4500 meest.