Rusudest on välja toodud 17 inimest, kellest seitse on viidud raskete vigastustega haiglasse.

Uudisteagentuuride teatel võib õhku lennanud neljakorruselise maja varemetes veel kümneid inimesi lõksus olla.

Tšetšeenia Moskva-meelse administratsiooni ametiisikute sõnul oli pomm paigutatud Zavodskoi rajooni miilitsajaoskonda nii, et plahvatus tabaks kõige rängemalt ülemisel korrusel toimuvat miilitsaametnike koosolekut.

Kella viie paiku õhtul kärgatanud plahvatuse purustusjõud oli nii tugev, et varisesid kokku nelja korruse vahelaed. Eksperdid hindavad plahvatuse võimsust 20 kilogrammile trotüülekvivalendis.

“Ma räägin vaid ekvivalendist. Lõhkeaine koostis on veel kindlaks tegemata. See võis olla nii trotüül kui ka heksogeen,” ütles Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) Tšetšeenia-valitsuse ülem Sergei Babkin.

“Selle terroriakti sihiks oli hirmutada tšetšeene, kes töötavad miilitsa heaks ja neid, kel on olnud kavas miilitsaga ühineda,” ütles Tšetšeenia nukuvalitsuse esimene asepeaminister Bislan Gantamirov uudisteagentuurile Itar-Tass.

Tšetšeenia Julgeolekunõukogu sekretär Rudnik Dudajev teatas, et praeguste andmete kohaselt oli lõhkeseadmeid koguni kaks.

Neljapäevaõhtune rünnak naeruvääristas Vene sõjaväe väiteid, et nad on saamas kontrolli Tšetšeenia julgeolekuolukorra üle.

Tšetšeenia prokurör Nikolai Kostjutšenko ütles, et pommi pidid tšetšeeni võitlejate korraldusel Zadovskoi piirkonna miilitsajaoskonda toimetama korravalveorganites töötavad “äraandjad”.

“Jaoskonnas töötas atesteerimiskomisjon, kaalumisel oli mitme töötaja vallandamine. Üldiselt ei valitsenud jaoskonnas just kõige parem õhkkond,” nentis Kostjutšenko.

“Keegi majast endast tõi lõhkekeha sisse,” arvas ka Groznõi aselinnapea Supjan Mahtšajev.