Leiust on teavitatud rahvusvahelisse terrorismivastasesse koalitsiooni kuuluvaid riike, samuti maid, millega Venemaa teeb koostööd massihävitusrelvade leviku tõkestamisel, jutustas Vene presidendi abi.

Erioperatsiooni, mille käigus hukkus ka “retseptiga” tšetšeen, korraldas läinud nädala lõpul Gudermesi rajoonis Vene relvajõudude eriüksus, öeldi Interfaxile Venemaa Põhja-Kaukaasia grupeeringu staabist.

Briti terrorivastane politsei leidis jaanuari algul tehtud läbiotsimise käigus ühest Londoni korterist potentsiaalselt surmavat mürkainet ritsiini. Juhtumiga seoses on vahistatud kümmekond inimest ja neljale neist on esitatud terrorismisüüdistus.

Riitsinuseseemnetest saadavat ritsiini peetakse biosõja või -terroriakti korral tõenäoliseks ründeaineks, kuid seda peetakse mõõdukalt ohtlikuks. Sellest hoolimata saadeti kõigile Londoni haiglatele mürgitustunnuste kirjeldus.

Ritsiini abil ei saa mürgitada suurt hulka inimesi, kuna selle toime on individuaalne. Mürgi muudab aga eriti ohtlikuks asjaolu, sellele pole vastumürki.

Mürkaine on tuntud eelkõige seetõttu, et selle abil tapeti 1978. aastal vihmavarjutorkega Suurbritannias paguluses viibinud bulgaarlane Georgi Markov.