Peaministri tervisehädad algasid laupäeva pärastlõunal Gudermesi rajoonis pärast gaasijuhtme käikulaskmise tseremooniale järgnenud lõunasööki.

Tšetšeenia Moskva-meelse valitsuse pressitalituse juhi Aleksei Vassini teatel hakkas Popovi tervislik seisund “teisipäeva hommikul järsult halvenema”.

“Tal ilmnesid samad sümptomid, mis laupäevalgi haiguse esimestel tundidel, kui Popov toimetati Groznõi hospidali,” selgitas Vassin.

Tema sõnul asusid Venemaa keskkliiniku arstid Popovi intensiivselt ravima ja otsivad tervisliku seisukorra halvenemise põhjuseid.

Pressijuht teatas, et teisipäeval Popov Groznõisse tagasi ei jõua, ehkki ta varem meedias sellekohaseid lubadusi jagas.

Tšetšeenia valitsusjuhi pressiteenistuse ülem kinnitas, et Popovi mürgitati.

“Pole mingit kahtlust, et see oli mürgiga mürgitamine. Moskva arstid kinnitasid Tšetšeenia arstide oletusi,” ütles turvaülem, kes soovis tema nime saladusse jätmist.

Tšetšeenia prokurör Vladimir Kravtšenko ütles seevastu, et prokuratuur ei näe Popoviga juhtunu suhtes kriminaalasja algatamiseks alust.

Prokurör on veendunud, et Popovil on toidumürgitus. Kravtšenko toonitas, et “Gudermesi lõunasöögil polnud mitte kellelgi võimalust Popovi mürgitada.

43-aastane Popov on Tšetšeenia peaministri ametit pidanud umbes aasta. Kuna presidendiks kandideeriv vabariigi praegune juht Ahmad Kadõrov läks augustis puhkusele, täidab Popov ka Tšetšeenia presidendi kohuseid.