MGIMO-s õppiv Elina kirjutas sotsiaalmeediakanalis Ask.fm, et „igal pool on parem kui Raškas (vene slängisõna Venemaa kohta, tuletatud ingliskeelsest nimetusest Russia)“. Nii vastas ta teise kasutaja küsimusele „Kas USA-s on parem kui Raškas?“, teatas raadiojaam Govorit Moskva oma veebilehel.

Neiu suundus koos oma värske abikaasa, 25-aastase tšetšeeni ettevõtja Bekhan Mamakajeviga USA-sse mesinädalatele. Pulm toimus septembris Monacos.

Govorit Moskva teatab, et MGIMO tudengineiu selline avaldus kutsus internetis esile laialdase vastukaja ning paljud kasutajad soovitasid Elinal Venemaale mitte naasta.

Rektor Torkunovi sõnul kutsutakse Elina pärast naasmist vestlusele. „Me küsime talt, mida ta silmas pidas. Sest minule pole see arusaadav. See on mingi lollus,“ teatas Torkunov.

Lisaks sellele, et igal pool on parem kui Venemaal, kirjutas Elina, et nüüd tahab ta elada Ameerikas ning ainuüksi mõttest Moskva peale hakkab tal paha. Hiljem selgitas neiu, et rääkis ainult ilmast ning nimetas ebaeetiliseks katset teha halli taeva vihkamisest vihkamine kodumaa vastu.

Riigiduuma liige Vitali Milonov ütles ajalehele Komsomolskaja Pravda, et selle tüdruku jaoks pole välisministeeriumis kohta (MGIMO-s õpetatakse tulevasi diplomaate). „Seal ei peaks töötama sellised inimesed, keda rikas papa sinna raha eest või tutvuse kaudu pressis. Vaid inimesed, kes on ideoloogiliselt valmis meie maa huve kaitsma. Mitte istuma kuskil seal piiri taga ja huuli täis pumpama ja kalleid kodinaid kokku ostma,“ kurjustas Milonov, kes soovitas Elinal üle minna kosmetoloogiainstituuti või hakata küünetehnikuks.

Argumentõ i Faktõ andmetel on Elina Bažajeva MGIMO rahvusvaheliste suhete teaduskonna tudeng. Mamakajev on aga lõpetanud California ülikooli Berkeleys. Elina isa, Gruppa Aljansi presidendi ja kompanii Russkaja Platina kaasomaniku Mussa Bažajevi vara hindab Forbes 500 miljonile dollarile.