Allika sõnul leidis operatsioon aset ühes Põhja-Kaukaasia piirkonnas ning praegu pidi teostatama kohtumeditsiinilist ekspertiisi, teatab Interfax.

Varem 5. juunil teatati, et Tšetšeenia ja Ingušeetia piiril peetud tulevahetuses tapeti julgeolekutöötajate poolt neli Umarovi salka kuulunud võitlejat. Kõik nad olevat olnud Umarovi isiklikud ihukaitsjad. Tollal väideti, et Umarovil endal õnnestus haavatuna põgeneda, vahendab lenta.ru.

Samas tasub meeles pidada, et end Kaukaasia islamiusuliste emiiriks kutsuva Umarovi tapmisest on ka varem ajakirjanduses teatatud, kuid kõigil viiel korral on esialgsed teated hiljem valeks osutunud.

Umarov sai tšetšeeni iseseisvuslaste juhiks 2006. aastal, mil Vene võimudel õnnestus tappa senine president Abdulhamid Saidullajev. Natuke rohkem kui aasta varem oli omakorda tapetud president Aslan Mashadov.

2007. aastal kuulutas Umarov end islamistliku Kaukaasia emiraadi emiiriks, mis tõi kaasa lahknemise tšetseeni iseseisvuslaste seas. Itškeeria vabariigi juhtimist jätkab praegusel hetkel Suurbritannias viibiv Ahmed Zakajev.