Abdurahmanov võttis rünnakujärgse olukorra videosse, mille postitas YouTube’i. Ta teatas, et ründaja oli relvastatud haamriga, vahendab BBC News.

Viimastel kuudel on Saksamaal ja Prantsusmaal mõrvatud kaks tšetšeeni. Pärast endise tšetšeeni mässuliste sõjapealiku tapmist augustis Berliinis vahistati Venemaa kodanik ja kuu aega tagasi tapeti Lille’is tšetšeeni blogija.

Andurahmanov on väitnud, et Lille’i mõrtsuka saatis Tšetšeenia Kremli-meelne valitseja Kadõrov.

Eile YouTube’i üles pandud videos teatas Abdurahmanov, et sai just jagu mehest, kes püüdis teda haamriga mõrvata.

Kui Abdurahmanov verisena maas lamanud väidetavalt ründajalt küsis, kes ta saatis, vastas ta, et tuli Moskvast, ja lisas: „Nende käes on minu ema.”

Videot jagas tšetšeeni inimõigusteorganisatsioon, mis teatas, et „tundmatu isik murdis sisse Tumso korterisse ja püüdis teda haamriga une pealt tappa”.

„Järgnes võitlus, mille käigus õnnestus Tumsol ründaja neutraliseerida ja politsei kutsuda. Tumso ise on haiglas,” teatas organisatsioon.

Abdurahmanov kuulub Tšetšeenia populaarsemate blogijate hulka. Tema videoid vaadatakse YouTube’is tavaliselt kümneid tuhandeid kordi.

Ta on ka Kadõrovi häälekas kriitik.

Tšetšeeniast põgenes Abdurahmanov 2015. aastal.

Tšetšeeni inimõigusteorganisatsiooni teatel kuulutas tippametnik Magomed Daudov eelmise aasta keskel välja „verivaenu” Abdurahmanovi vastu.