Oma tulekut on juba kinnitanud Euroopa Nõukogu peasekretär Thorbjørn Jagland, ÜRO peasekretär Ban Ki-moon, Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) juht Yukiya Amano, Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ning Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga president Thomas Mirow, vahendab BNS.

Samuti on lubanud Kiievisse saabuda Poola president Bronisław Komorowski, Kasahstani president Nursultan Nazarbajev, Horvaatia president Ivo Josipović, Šveitsi liidupresident Micheline Calmy-Rey ja Ungari president Pál Schmitt. Peale selle plaanivad Kiievisse tulla viis peaministrit, mitmed asepeaministrid, parlamendijuhid ja teised kõrged ametiisikud.

Visiitide raames kohtuvad välisdelegatsioonid Ukraina juhtkonnaga.
"Delegatsioonide kõrge tase näitab aatomienergeetika turvalisuse küsimuste ja Tšernobõli tuumaelektrijaama uue sarkofaagi rajamise aktuaalsust," ütles Interfaxile Ukraina diplomaati, kes on seotud mälestusürituste korraldamisega.

18. aprillil korraldab Ukraina eriolukordade ministeerium ajakirjanikele turvustava ringsõidu Tšernobõli tsooni.

19. aprillil toimub doonorriikide konverents, samuti rahvusvaheline foorum aatomienergia ohutu ja innovatiivse kasutamise teemal.

Katastroofi aastapäeval, 26. aprillil toimub Ukraina, Venemaa ja Valgevene tippkohtumine. Kolme riigi liidrid mälestavad katastroofi ohvreid.