Kriisigruppi kuuluvad sise-, tervishoiu-, põllumajandus- ning tööstus- ja kaubandusministeeriumide esindajad, tolliameti juht ja politseipresident. Kriisigrupp kohtus kolmapäeval, et esitada valitsusele oma ettepanekud, teatab České Noviny.

Valitsus ei ole veel metanoolimürgituste tõttu eriolukorda kehtestanud.

Kriisigrupp hakkab regulaarselt olukorda ja tarvitusele võetud meetmete efektiivsust hindama.

Kriisigrupi loomine tehti ülesandeks tervishoiuminister Leoš Hegerile. Grupi liikmed peaksid esitama ka ettepanekuid seadusemuudatusteks, et vähendada samasuguste juhtumite tõenäosust tulevikus.

Ajutisse kriisigruppi kuuluvad asesiseminister Jaroslav Hruška, tervishoiuministeeriumi kantsler Viera Šedivá, asepõllumajandusminister Jiří Mach, tööstus- ja kaubandusministri asetäitja Jiří Jirka, tolliameti peadirektor Pavel Novotný ja politseipresident Martin Červíček.

Lõuna- ja Põhja-Moraavias on seni viinast mürgituse saanud üle 20 inimese. Arstid kardavad, et osa mürgituse saanutest ei tule enam kunagi teadvusele ning paljud jäävad pimedaks, teatab České Noviny.

Lõuna-Moraavia regiooni kuberner Michal Hašek kutsus Brnosse kokku kriisikoosoleku.

Regiooni esindajad teatasid, et üritavad takistada olukorra halvenemist kõigi võimalike vahenditega. Näiteks koostatakse nimekiri kohtadest, kuhu inimesed võivad oma ostetud alkoholi testimisele viia, kui neil on kahtlusi selle päritolu ja kvaliteedi kohta.

Seni pole selge, kui palju ohtlikku alkoholi on turule sattunud.

Tšehhi politsei ning riiklik põllumajandus- ja toiduinspektsioon on alates nädalavahetusest kogu riigis alkoholimüüjaid kontrollinud. Kontrollitakse turge, kioskeid ning väikseimaid ja suuremaid poode.

Mürgine alkohol võib olla ebaseaduslikult imporditud, kuid ei saa välistada ka, et see on toodetud Tšehhis.

Ohtliku alkoholi müümise eest on vahistatud 36-aastane mees.