„Näib, et venelastel oli Skripali peal meeskond ja nad jälgisid teda kaua enne mõrvakatset,” ütles luureteenistuse allikas Radiožurnálile.

Üks kahtlusalune, kes on Bellingcati andmetel Vene sõjaväeluure GRU arst Aleksandr Miškin, saabus Aleksandr Petrovi nime all Tšehhi 2014. aasta oktoobri keskel. Täpsemalt viibis ta 13.-16. oktoobril ühes hotellis Ostravas ja suundus siis Prahasse.

Teine kahtlusalune, kes on Bellingcati andmetel GRU polkovnik Anatoli Tšepiga, külastas Ruslan Boširovi nime all Prahat 2014. aasta 11. oktoobril.

Nende visiidi vastu tundsid hiljem huvi nii Tšehhi luure kui ka riiklik organiseeritud kuritegevuse vastane keskus (NCOZ). Et asja uuritakse üle Euroopa, ei tahtnud Tšehhis keegi seda ametlikult kommenteerida, teatab Radiožurnál.

„BIS ei kommenteeri sedatüüpi informatsiooni,” ütles Tšehhi julgeoleku informatsiooniteenistuse (Bezpečnostní informační služba - BIS) pressiesindaja Ladislav Šticha. „Meie ametkond ei anna mingit informatsiooni,” teatas NCOZ-i esindaja Jaroslav Ibehej.

Prahat külastanud venelased kasutasid samu valeidentiteete, mida Salisburys käieski.

Skripal saabus Tšehhi 2014. oktoobri teises pooles.