Samuti pani end karantiini Trumpi värskelt ametisse nimetatud personaliülem Mark Meadows, kes puutus nakatunuga kokku samal konservatiivsel poliitikakonverentsil, kus kongresmenidki. Kuigi Meadowsi koroonaviiruse proov osutus negatiivseks, jääb ta ettevaatusabinõuna homseni karantiini, vahendab New York Times.

Kuigi ühelgi kolmest mehest ei ole olnud mingeid sümptomeid, kujutab viiruse presidendile lähedale jõudmise oht endast uut faasi haiguspuhangus. Trump ise karantiini läinutega kokkupuutumisest eile ei rääkinud, aga tema pressiesindaja Stephanie Grisham teatas, et Trumpilt proovi ei võeta, „sest tal ei ole olnud ei pikemat lähikontakti” kinnitatud patsientidega „ega ole tal sümptomeid”.

Esindajatekoja liige Matt Gaetz astus Floridas Orlandos presidendi lennukile mõni samm Trumpi järel. Veidi pärast lennuki õhkutõusmist sai aga Gaetz teada, et puutus eelmise kuu lõpus konverentsil kokku koroonaviirusesse nakatunuga. Gaetz isoleeris end lennukis ja istus üksi eraldi sektsioonis.

Intervjuus ütles Gaetz, et sai presidendilennuki pardal telefonikõne oma personaliülemalt, kes ütles, et on leitud 11 päeva varem tehtud foto temast ja nakatunud konverentsil osalenust, mis tähendab, et ta võis potentsiaalselt viirusega kokku puutuda. Gaetz ütles, et rääkis seda Valge Maja tippametnikule John McEnteele ja palus end teistest lennuki reisijatest eraldada.

„Ta saatis mu ruumi Air Force One’i tagaosas,” ütles Gaetz. „Ma läksin sinna üksi.” Presidendiga koos reisinud arst tuli ja ütles Gaetzile, et kui 11 päeva hiljem sümptomeid ei ole, ei ole ta tõenäoliselt nakatunud. Gaetz jäi siiski lennu lõpuni omaette.

Kui lennuk oli maandumas, kutsus Trump Gaetzi lennuki esiossa. „Ma ei läinud tema kabinetti,” ütles Gaetz. „Ma seisin väljas. Ta lihtsalt tahtis näha, kas minuga on kõik korras, ja on.”

Gaetzi sõnul viskas Trump olukorra üle nalja. „Ta küsis, kas mind tuleb tsellofaani mässida,” ütles Gaetz. „Ma ütlesin talle, et olen valmis ilma langevarjuta lennukist välja hüppama, kui vaja.”

Ennast isoleeris eile ka esindajatekoja liige Doug Collins, kes käis reedel koos Trumpiga USA Nakkushaiguste Kontrolli ja Ennetamise Keskuses (CDC) Atlantas. Ka tema jäi konverentsil nakatunuga ühele fotole.