Vähemalt nelja demokraadist senaatori bürood on saanud informatsiooni selle süüdistuse kohta ja vähemalt kaks on hakanud seda uurima, teatab The New Yorker.

Senati vabariiklased kutsuvad aga üles kiirendama hääletust Kavanaugh’ üle.

Loo keskmes olev naine, Deborah Ramirez (53), käis koos Kavanaugh’ga Yale’is, kus õppis sotsioloogiat ja psühholoogiat. Hiljem töötas ta aastaid organisatsioonis, mis toetab koduvägivalla ohvreid.

Süüdistuse edastas demokraatidest senaatoritele kodanikuõiguste advokaat. Ramirezi jaoks on äkiline tähelepanu olnud soovimatu. Alguses oli ta avalikkuse ees rääkimise suhtes kõhklev, osaliselt seetõttu, et tema mälus on lünki, sest ta oli väidetava intsidendi aset leidmise ajal joonud. Vestluses The New Yorkeriga ei tahtnud ta iseloomustada Kavanaugh' rolli väidetavas intsidendis täie kindlusega. Pärast kuus päeva oma mälestuste hindamist ja advokaadiga konsulteerimist, tundis Ramirez end aga piisavalt kindlalt, et öelda, et ta mäletab, et Kavanaugh paljastas end ühiselamupeol, surus oma peenise talle näkku ja sundis teda seda puudutama, kui ta mehe eemale lükkas. Ramirez kutsub nüüd Föderaalset Juurdlusbürood (FBI) Kavanaugh’ tegevust uurima.

„Seda väidetavat sündmust 35 aastat tagasi ei toimunud. Inimesed, kes mind siis tundsid, teavad, et seda ei juhtunud, ja on seda öelnud. See on laim, lihtne ja selge. Ma ootan võimalust tunnistada neljapäeval tõde ja kaitsta oma head nime - ning reputatsiooni iseloomu ja aususe eest, mille ehitamiseks ma olen kulutanud kogu elu – nende viimase minuti süüdistuse eest,” kommenteeris Kavanaugh.

Ramirezi sõnul kutsus sõber ta ühiselamupeole, kus otsustati mängida joomismängu. „Me istusime ringis,” ütles Ramirez. „Inimesed valisid, kes joob.” Ramirez valiti korduvalt välja ja jäi kiiresti purju. Ühel hetkel osutas üks meestudeng tema suunas plastikust peenisega. Hiljem oli ta põrandal ja kaks meestudengit seisid läheduses teda vaadates.

Kolmas meestudeng paljastas seejärel ennast talle. „Ma mäletan, et ta peenis oli mu näo ees,” ütles Ramirez. „Ma teadsin, et see ei ole see, mida ma tahan, isegi sellises meelteseisundis.” Ramirez mäletab, et ütles: „See ei ole päris peenis.” Selle peale teised naersid ja teda kutsuti üles seda suudlema. Ramirez ütles, et lükkas mehe eemale, puudutades selle käigus peenist.

Katoliiklikus perekonnas üles kasvanud Ramirez ütles, et oli vapustatud. „Ma ei kavatsenud peenist puudutada enne, kui olen abielus,” ütles naine. „Mul oli piinlik ja häbi ja ma olin alandatud.” Ramirez mäletab Kavanaugh’d seismas temast paremal ja naermas ning pükse üles tõmbamas. „Brett naeris,” ütles Ramirez. „Keegi hüüdis alla halli: „Brett Kavanaugh pani just oma peenise Debbiele näkku,”” rääkis Ramirez. „See oli ta täisnimi. Ma ei usu, et see oli lihtsalt „Brett”.”

Kavanaugh oli siis 18-aastane. Kongressikomitee kuulamisel ütles Kavanaugh vande all, et ei ole õiguslikult täiskasvanuna kunagi toime pannud sõnalist või füüsilist ahistamist ega seksuaalse iseloomuga rünnakut.