„Me isegi ei tea, mis meie suunas tuleb. Kõik, mida me teame, on see, et see võib olla suurim. Ma olen, ma ei ole kindel, et olen kunagi kuulnud viiendast kategooriast. Ma teadsin, et see on olemas. Ja ma olen näinud neljanda kategooria omi – neid ei näe ka palju,” lausus Trump Washingtonis föderaalse hädaolukordade administratsiooni (FEMA) peakorteris, vahendab CNN. „Aga viies kategooria on miski, mida – ma ei tea, et ma oleksin kunagi isegi kuulnud seda terminit muul viisil, kui et ma tean, et see on olemas. See on ülim ja see meil kahjuks on.”

Dorian on viimane neljast viienda kategooria orkaanist, mis on USA osasid ohustanud pärast Trumpi ametisse astumist. 2017. aasta septembris, kui Trump oli president olnud ligi kaheksa kuud, puudutas vähemalt üheksat USA osariiki orkaan Irma, mis oli üks tugevamaid Atlandi orkaane väljaspool Mehhiko lahte. Samal kuul räsis USA territooriumi Puerto Ricot orkaan Maria. Puerto Rico pole sellest hävingust tänini lõplikult üle saanud. Eelmise aasta oktoobris saabus Floridasse orkaan Michael, millele anti samuti viies kategooria.

Trump on kuulutanud ka varem, et viienda kategooria orkaanid on enneolematud ilmastikunähtused, millest tema ega teised ei ole kunagi kuulnud ega neid näinud.