„Suursaadik ei ole teeninud Ühendkuningriiki häsi, seda ma võin teile öelda,” teatas Trump.

Darrochi kirjades öeldi, et Trumpi Valge Maja on „ainulaadselt teovõimetu” ja „lõhestunud”.

Suurbritannia kaubandusminister Liam Fox ütles BBC-le, et leke oli „ebaprofessionaalne, ebaeetiline ja ebapatriootiline”.

Fox ütles, et kes iganes e-kirjad avaldas, õõnestas pahatahtlikult riigikaitse- ja julgeolekualaseid suhteid USA-ga, mis on kõige tähtsamad ülemaailmsed suhted, mis Suurbritannial on.

Samal ajal, kui Suurbritannia välisministeerium alustas ajalehes Mail on Sunday avaldatud lekke allika väljaselgitamist, ütles Trump New Jerseys ajakirjanikele: „Me ei ole selle mehe suured fännid ja ta ei ole Ühendkuningriiki hästi teeninud. Nii et ma suudan seda mõista ja ma võin öelda asju tema kohta, aga ma ei vaevu selleks.”

E-kirjades kirjutas Suurbritannia suursaadik Washingtonis järgmist: „Me ei usu päriselt, et see administratsioon muutuks sisuliselt normaalsemaks; vähem teovõimetuks; vähem ettearvamatuks; vähem killustunuks; vähem diplomaatiliselt kohmakaks ja saamatuks.”

Darroch seadis kahtluse alla, kas see Valge Maja hakkab kunagi pädevana välja nägema, aga hoiatas ka, et USA presidenti ei tohi maha kanda.

2017. aastast kuni tänapäevani kirjutatud e-kirjades öeldakse, et kuulujutud sisevõitluste ja kaose kohta Valges Majas on enamasti tõsi ning poliitika tundlikes küsimustes nagu Iraan on järjekindlusetu ja kaootiline.

Kuigi eriprokurör Robert Muelleri juurdluse tulemusena jõuti järeldusele, et väited Trumpi valimiskampaania kokkumängu kohta Venemaaga ei leidnud tõendamist, öeldi Darrochi e-kirjades, et „kõige hullemat ei saa välistada”.

Suurbritannia välisminister Jeremy Hunt ütles, et need memod peegeldavad isiklikku arvamust, mitte Briti valitsuse oma.

Hunti sõnul on suursaadiku töö esitada avameelseid arvamusi, aga need ei peegelda valitsuse seisukohti.

Hunt lisas, et Trumpi administratsioon ei ole just ülimalt efektiivne, aga ta on parim sõber rahvusvahelisel näitelaval.