Presidendikandidaat Donald Trumpi avaldustest rohkem huvitas reporterit, mida räägitakse saalis. Siin on mõned tema tähelepanekud.

"Siin on kohutav hulk väga purjus inimesi," märkis Sexton sissejuhatuseks. Ürituse avas klassikaline muusika, mille taustaks publik skandeeris "Ehitage müür!" Reporteri sõnul meenutas õhkkond Nürnbergi parteipäevi.

Kõnes kutsus Trump üles solidaarsusele pühapäeval terrorirünnaku ohvriks langenud geidega. Publik selle peale ei plaksutanud. "Paras homodele," karjus üks.

Washington Posti mainimise peale karjuti publikust: "Tapke nad kõik."
Üritusel viibisid ka mõned protestijad, kes visati ürituselt välja. Reporteri sõnul võis iga paari minuti tagant näha rüselusi ja kaklusi. Trump palus protestijatele mitte viga teha, publik reageeris vastupidise soovitusega.

Kõige huvitavamaid kommentaare kuulis Sexton siis, kui kõnest ülesköetud rahvas väljuma hakkas. "Hillary imeb, aga mitte nii nagu Monica!" reklaamisid müügilettide töötajad särke kirjaga "Trump that Bitch" ("Trumpame selle mõrra üle").

Veel kommentaare publikust. Üks: "Latiinosid ei saa usaldada. Võib-olla mõnesid, aga mitte enamikku." Teine: "Kullake, immigrandid ei ole inimesed". Ajakirjanik: "Väga palju rassismi, naistevihkamist, homofoobiat, lihtsalt koledaid sõnu."

Ürituse "järelpidu" toimus lähedalasuvas parklas, kus osalejad loopisid ajakirjaniku sõnul mööduvaid autosid pudelitega. Kohal viibisid ka Trumpi-vastased protestijad, üks leer ühel, teine teisel pool tänavat. "Nad ütlevad, et mustade elud loevad - kas me laseme neil sellega puhtalt pääseda?" karjus üks Trumpi toetaja. Paar meest rääkisid vajadusest autodest relvad välja tuua. Lõpuks ajas politsei rahvahulga laiali, tõsisemaks kakluseks ei läinud.

"See on poliitiline teater, mille lähedalt nägemine mõjub šokeerivalt," kirjutas Sexton kolmapäeval ilmunud artiklis. "Ma olen poliitikat kajastades varemgi näinud uskumatuid stseene, aga mitte sellist mürki ja viha, mida ma sellel õhtul kogesin. Mind ümbritsevad inimesed põlesid raevust sellisel määral, nagu ma kunagi näinud ei ole. Nad olid valmis võitlema, hävitama ja sandistama, kui Trump neile ainult selleks loa annaks."

Vägivaldselt käitusid Greensboros siiski ka Trumpi-vastased meeleavaldajad. Politsei teatas seitsme meelavaldaja vahistamisest, kes keeldusid korraldustele allumast.

Selles videos näeb ürituse publikut ja seal valitsevat meeleolu. Kõneleb mustanahaline pastor Mark Burns.

Kampaaniaürituse kõnet saab täismahus kuulata siit.