Kohe, kui president ametivande andis, tõstis Floridas Mar-a-Lagos asuv Trumpi hotell-golfiklubi (kus Trump enam-vähem iga nädalavahetuse veedab ja sageli ka väliskülalisi võõrustab) aastast liikmetasu kaks korda, 200 000 dollarile. USA välisministeeriumi kodulehel rippus kuni viimaste päevadeni reklaamartikkel, kus Mar-a-Lago hotelli nimetati „talviseks Valgeks Majaks”.

Märtsi lõpus alustas valitsuse järelevalveorgan kontrollmenetlust, et teha selgeks, kas presidendi ihukaitsega tegelev salateenistus kontrollib piisavalt hotelli külaliste tausta.

Samal päeval, kui Trump võõrustas hotellis Hiina presidenti, andsid Hiina võimud heakskiidu presidendi nõuniku Ivanka Trumpi firma kolmele eri taotlusele riigis oma elustiilibrändide registreerimiseks.
Paremalt: Trump, Xi, proua Xi, Trumpi väimees Jared Kushner ja Ivanka Trump õhtusöögil Mar-a-Lagos

Trumpi korporatsioon jätkab laienemist ka välismaal. Kinnisvaraarendused on praegu käimas Dominikaani vabariigis, Gruusias, Argentinas ja Indoneesias. Jaanuaris avati Trumpi kaubamärki kandev hotell Kanadas Vancouveris, ehkki see kuulub tegelikult hoopis Malaisia ärimeestele. Aserbaidžaanis pole Trump International Hotel veel avamiseni jõudnud.

Kehvasti ei lähe ka Trumpi korporatsiooni kinnisvaraäril. Tänavune esimene suurem ostutehing toimus veebruaris, kui Hiina suhtekorraldaja Xiao Yan Chen ostis 15,8 miljoni dollari eest korteri New Yorgi Trump Toweris.

Välisdiplomaatide ja lobistide huvi tubade üürimise vastu Washingtoni Trumpi hotellis on selgelt suurenenud. Trumpi korporatsiooni juhid Eric ja Donald Trump Jr (kes kommenteerivad sageli telekaamerate ees ka USA valitsuse poliitikat) plaanivad nüüd Valge Maja lähistel avada veel teisegi luksushotelli.

Aprilli keskel kirjutas Wall Street Journal, et Trumpi 2020. aasta valimiskampaaniaks annetatud eratoetajate rahast on juba ligi 500 000 dollarit läinud Trumpile kuuluvatele hotellidele, golfiklubidele ja restoranidele – erinevate ürituste rendi-, toitlustus- ja korraldustasudena.