„Kui keegi muu kui Donald Trump teinuks seda, mida tegin mina pärast presidendiks saamist Süürias, oleks nad ta nimetanud rahvuslikuks kangelaseks," säutsus Trump. „ISIS on peaaegu hävitatud ja me toome järk-järgult oma vägesid kodumaale, et nad saaks olla koos oma perega, samal ajal kui osa neist jätkab veel võitlust ISISe riismete vastu.”

Ta lisas: „Ma võitlesin selle eest, et tulla vägede välja Süüriast ja teistest kohtadest. Nüüd, kui ma hakkan neid välja tõmbama, meeldib valeuudiste meedial, või mõnedel ebaõnnestunud kindralitel, kes ei suutnud oma tööga hakkama saada enne, kui saabusin mina, kaevelda minu ja mu taktikate üle, mis toimivad. Teen lihtsalt seda, mida ma ütlesin, et ma kavatsen teha!“

Alles pühapäeval ütles vabariiklasest senaator Lindsey Graham, kellel oli riigipeaga kahetunnine lõuna, et algne otsus väed koheselt välja tuua tõenäoliselt viibib. „Ma ütleks, et oleme pausi-olukorras," sõnas Graham, märkides, et Trump tõotas väed seniks Süüriasse jätta, kuniks Islamiriiki enam ei eksisteeri.

„Ta mõistab, et töö on vaja lõpule viia. Ta ütles mõningaid asju, mida ma varem ei teadnud, ja mis parandasid tunduvalt mu enesetunnet selle suhtes, mida me Süürias edasi teeme," lisas senaator.