„Need, kes astuvad ette, et teenida meie maad, väärivad ausat ja väärikat hindamist, mitte poliitilise ja isikliku hävitamise kampaaniat, mis põhineb valedel ja pettusel,” ütles Trump CNN-i vahendusel. „See, mis juhtus Kavanaugh’de perekonnaga, rikub igasugust arusaama aususest, väärikusest ja korrakohasest protsessist.”

Trumpi sõnul tuleb meest või naist USA-s alati pidada süütuks, kui ei ole tõestatud, et ta on süüdi.

„Teid, sir, tunnistati ajaloolise uurimise all süütuks,” ütles Trump Kavanaugh’le. Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juurdlus Kavanaugh’ vastaste süüdistuste kohta ei tuvastanud teadete kohaselt mingit kinnitust neile süüdistustele, kuid demokraadid väitsid, et tegemist ei olnud täieliku juurdlusega.

Senat kinnitas Kavanaugh’ ametisse laupäeval 50 poolthäälega, mida oli moodsa aja ülemkohtu kohtunikest kõige vähem. Kavanaugh’d süüdistati naiste seksuaalses väärkohtlemises. Ta ise eitas kõiki süüdistusi.

Oma kõnes tseremoonial ütles Kavanaugh, et emotsionaalne kinnitamisprotsess senatis pani ta proovile, aga ei muutnud teda.

Kavanaugh rõhutas, et hakkab olema sõltumatu ja erapooletu kohtunik.

„Senati kinnitamisprotsess oli vaidlusi tekitav ja emotsionaalne,” ütles Kavanaugh. „See protsess on läbi. Minu fookus on nüüd olla parim kohtunik, kes ma suudan olla. Ma võtan selle ameti vastu tänulikkuse, mitte kibedusega. Ülemkohtus püüan ma olla stabiilsuse ja ühtsuse jõud.”